6 січня спільне виконання колядок. Місце та час уточнюються

6 січня спільне виконання колядок. Місце та час уточнюються

Здається, ніщо так не об’єднує, не додає енергії, сили, як спільне колядування. Ми вже співали разом із родичами онлайн, у телефонному режимі, перебуваючи в різних країнах, обмежені в подорожуванні через пандемію. Цьогоріч у Варшаві планують провести спільний український флешмоб. Ініціатори сподіваються на удачу й прихильність доброго різдвяного духу та хочуть, аби якомога більше людей заспівало разом українську коляду, а ще більше почуло це онлайн. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на “Наш Вибір”.

Організаторка флешмобу Людмила Ромащенко розповідає, що метою було побачити, скільки людей відгукнеться. Їхня кількість та активність буде ознакою, що українці в Польщі готові до співпраці, мають бажання об’єднуватися, спілкуватися. Після публікації в соціальній мережі моментально відгукнулося близько 50 осіб. Тоді пані Людмила створила групу на Facebook «Флешмоб Варшава и т.д.». Серед людей, яких об’єднує ідея різдвяного флешмобу, – співаки, музиканти, відеооператори (планується зйомка кліпу), не тільки українці, а й представники інших народів, які люблять Україну та українські пісні, люди різних віросповідань, об’єднані простою ідеєю заспівати на Різдво.

«До нас долучилися навіть ті, хто не зможе бути на Різдво у Варшаві, але з України надсилають хустки на костюми, роблять віночки. Одна дизайнерка творить вертепну зірку! Хтось зголосився пекти свіжий хліб на канапки для учасників. Усе заради того, аби в різдвяне надвечір’я заспівати «Нова радість стала» і «Добрий вечір тобі». Це буде дуже красиво! Те, що я чую на репетиціях, уже надихає! Але флешмобом усе не скінчиться, адже є вже безліч творчих ідей на майбутнє! Якщо ви не вмієте співати – не біда (я теж не вмію). Є багато можливостей допомогти. Приєднуйтесь!», – запрошує Людмила Ромащенко.

Долучайтеся до групи. Почуємося?

Анастасія КАНАРСЬКА