Агентство внутрішньої безпеки Польщі затримало дезінформаторів
Ілюстраційне фото pxhere.com, CC0 Public Domain

Агентство внутрішньої безпеки Польщі затримало дезінформаторів

Завдяки ABW вдалося ліквідувати інфраструктуру, котру використовували для дезінформаційної діяльності. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) затримали підозрюваних у порушенні роботи ІКТ (Інформаційно-комунікаційних технологій) в Лудзькому воєводстві. Завдяки ABW вдалося ліквідувати інфраструктуру, котру використовували для дезінформаційної діяльності, – повідомляє речник міністра-координатора спецслужб Польщі.

Затримані особи організували інфраструктуру, яка налічувала модеми та пристрої, що підключались та працювали із гуртовою кількостю SIM-карт. Це забезпечувало анонімність телефонних дзвінків та дій, котрі виконувались в Інтернеті. Пристрої допомагали шифрувати дані людей, які ними користувались. Цю інфраструктуру використовували іноземні спецслужби задля поширення дезінформації на території Польщі.

Затримані наглядали та керували належним функціонуванням системи. Вони співпрацювали з особами, котрі надавали технічну та логістичну підтримку, в тому числі під час закупівлі, продажу та реєстрації SIM-карт на фіктивні дані.

Затриманим пред’явлено звинувачення у порушенні роботи мережі ІКТ. Щодо цих осіб застосовано запобіжні заходи у вигляді застави, нагляду поліції та заборони контактувати з іншими людьми під час слідства.

Rzecznik Prasowy Ministra Koordynatora Służb Specjalnych/Р.Г.