Акція “Solidarna paczka” — цільова допомога для українських родин в Польщі
Фото: Роберт Кравчик / szlachetnapaczka.pl

Акція “Solidarna paczka” — цільова допомога для українських родин в Польщі

4 червня стартувала акція «Solidarna paczka» / «Солідарна посилка», мета якої підтримати українців, що знайшли прихисток в Польщі. На сайті www.szlachetnapaczka.pl організатори акції зібрали історії українських родин, які потребують допомоги. Всі охочі зможуть вибрати конкретну родину та доцільово допомогти їм, склавши т.зв «солідарну посилку». Акція буде тривати протягом трьох тижнів (4-24 червня). Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на “Наш Вибір”.

«Солідарна посилка» — особлива акція в рамках проекту «Szlachetna Paczka». Організатори проекту — асоціація WIOSNA вже 20 років надають цільову допомогу конкретним родинам та особам, які найбільше потребують підтримки. Цього разу акція допомоги спрямована на українців, які у зв’язку з війною змушені були переїхати до Польщі і опинились тут в скрутному становищі.

«Чому виникла “Солідарна посилка”? Асоціація WIOSNA допомагає людям, які опинились у важкій матеріальній ситуації. І в такій ситуації зараз багато людей, які змушені були тікати від війни. Кожна родина інакша. Дуже важливо, надати саме ту допомогу, якої конкретно потребують. Іноді це психологічна допомога, іноді реабілітація, або курси польської мови, більш інтенсивні, ніж ті, що доступні. Ми сподіваємось, що все це вже 25-26 червня потрапить до родин», – пояснює мету ації її організаторка, голова асоціації WIOSNA Йоанна Саджік.

На сайті www.szlachetnapaczka.pl зібрані історії 600 українських родин, що потребують допомоги. І цей список постійно оновлюється та доповнюється. Близько 100 з них вже знайшли своїх доброчинців.

Суть акції полягає в тому, що кожен охочий, може познайомитись з історіями українських родин та обрати кому саме допомогти, в залежності від свого місця перебування та можливостей. Пакунок можна скласти спільно зі своїми знайомими, друзями, колегами з роботи або навчання.

Долучитись до акції можна й в інший спосіб — пожертвувати кошти або й самим стати волонтером.

Волонтери проекту «Szlachetna Paczka» організовують допомогу українців від самого початку повномасштабної війни: надають матеріальну та логістичну допомогу, шукають житло, підтримують урядові ініціативи, працюють в пунктах та на українсько-польському кордоні. Зусиллями волонтерів повстав інформаційний центр «Połączeni dla Ukrainy» /«Об’єднанні для України»/ та цілодобовий пункт допомоги «Живи у Кракові» (Краків, ul. Rasziwiłłowska 3).

А.В.

Джерело: Szlachetna Paczka