Анджей Дуда: Головною темою розмови з президентом Німеччини була агресія росії в Україні
Президенти Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр і Польщі Анджей Дуда під час зустрічі у Варшаві 12 квітня 2022 року Foto: PAP/Radek Pietruszka

Анджей Дуда: Головною темою розмови з президентом Німеччини була агресія росії в Україні

Президенти обох країн зустрілися у Бельведерському палаці у Варшаві і обговорили також можливі кроки допомоги Україні та способи завершення війни. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Президент Анджей Дуда сказав, що головною темою розмови з президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром була агресія Росії в Україні та її вплив на політику Польщі й Німеччини. Президенти обох країн зустрілися у Бельведерському палаці у Варшаві і обговорили також можливі кроки допомоги Україні та способи завершення війни.

Анджей Дуда подякував німецькій президентській парі за підтримку, надану при переміщенні біженців.

«Наші дружини, тихо й далеко від медіашуму підтримували евакуацію дітей з України, які дуже часто і з серйозними проблемами неповносправності прибували до нашої країни [Польщі – ред.] за останній час, дуже багато з них знайшли фахову, професійну опіку на території Федеративної Республіки Німеччини у хороших умовах, на світовому рівні, коли йдеться про фізичну реабілітацію, фізіотерапію, щоденну медичну опіку… Я дуже дякую вашій дружині, пане президенте».

Анджей Дуда додав, що польські літаки транспортували дітей у відповідні місця у Німеччині. Там ними зайнялася німецька медична служба.

IAR/М.К.