Анджей Дуда привітав Джо Байдена з «успішною президентською кампанією»
Andrzej Duda Krzysztof Sitkowski/KPRP

Анджей Дуда привітав Джо Байдена з «успішною президентською кампанією»

Очікуючи на номінацію Колегії виборників США, Польща сподівається на продовження високого та якісного рівня польсько-американського стратегічного партнерства, – написав президент Польщі у Твіттері. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Президент Польщі Анджей Дуда привітав у Твіттері кандидата від Демократичної партії у президентських виборах в США Джо Байдена з «успішною президентською кампанією».

Нагадаємо, Джо Байден під час виступу в штаті Делавер, заявив, що «народ промовив і дав нам виразну і переконливу перемогу». Байден також обіцяв, що в ролі президента буде намагатися об’єднати Америку та американців.

У своєму привітанні Джо Байдена, польський президент написав: «Очікуючи на номінацію Колегії виборників США, Польща сподівається на продовження високого та якісного рівня польсько-американського стратегічного партнерства задля ще міцнішого союзу».

Згідно з прогнозами, кандидат Демократичної партії переміг у штаті Пенсильванія, а це означає, що він подолав поріг 270 голосів виборників, необхідний для того, щоби вступити на пост президента США.
78-річний Джо Байден стане найстаршим президентом США. Політик має 47-річний досвід у політиці. У 2009-2017 роках Джо Байден був віцепрезидентом під час двох президентських термівнів Барака Обами, перед цим Байден 36 років був сенатором, який представляв штат Делавер.

Віцепрезиденткою США вперше в історії буде жінка, афроамериканка, американка азійсього походження Камала Гарріс.

Незалежно від офіційних результатів президентських виборів, Дональд Трамп зберігає свої президентські повноваження до кінця чотирирічного терміну, що закінчується в січні 2021 р. Новий президент прийме присягу 20 січня 2021 року.

Twitter/PAP/Я.С.