Анджей Дуда пише лист членам Ради ООН з прав людини щодо Білорусі
Президент Анджей Дуда Grzegorz Jakubowski / KPRP / prezydent.pl

Анджей Дуда пише лист членам Ради ООН з прав людини щодо Білорусі

Це буде перший у таких великих масштабах лист на захист білоруського народу, – наголосив голова Канцелярії президента Кшиштоф Щерський. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Міністр у Канцелярії президента Кшиштоф Щерський повідомив, що сьогодні очільник Польщі надішле лист керівникам 47 країн, які зараз перебувають у Раді, закликаючи відповісти на ситуацію в Білорусі.

Це буде перший у таких великих масштабах лист на захист білоруського народу, – наголосив голова Канцелярії президента Кшиштоф Щерський.

Ініціатива Президента буде дуже важливою. Президент напише спеціальний лист усім державам-членам Ради ООН з прав людини, лист-заклик не бути байдужим до ситуації в Білорусі, брати слово, щоб у своїх громадах, на наших континентах, у всьому світі білоруське питання стало проблемою, якою ми будемо займатися як міжнародна спільнота, – заявив міністр.

Кшиштоф Щерський наголосив, що насамперед, треба подбати про права людини та громадянські свободи в Білорусі. За словами Голови канцелярії президента, Анджей Дуда «виконує моральний обов’язок Польщі щодо Білорусі на міжнародній арені».

«Хтось має розбудити світ, як бачите, світ не особливо зацікавлений ситуацією в Білорусі. Польща пробуджує цей світ, президент Анджей Дуда пробуджує його цим листом, тому, що, як я вже сказав, є 47 країн з усіх континентів, це структура Організації Об’єднаних Націй, тому це справді буде перший лист у таких великих масштабах, який направлений на захист народу Білорусі»,- підкреслив міністр Щерський.

Рада ООН з прав людини – це допоміжний орган Генеральної Асамблеї ООН, який діє з 2006 року. Він замінив Комісію ООН з прав людини, і взяв на себе більшість її функцій, що, в першу чергу, мало підвищити ефективність роботи цього органу.

IAR/РАР/Л.І.