Анджей Дуда: Сільське господарство — це один із елементів державної безпеки
Свято врожаю. Варшава, 20 вереснчя, 2020 р. PAP/Mateusz Marek

Анджей Дуда: Сільське господарство — це один із елементів державної безпеки

У Варшаві відбулося Свято врожаю. Цього року, через епідемію коронавірусу, захід проходив в обмеженій формі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Сільське господарство — це один із елементів державної безпеки, – заявив президент Польщі. Анджей Дуда взяв участь у Святі врожаю, яке у зв’язку з епідемічною ситуацією, цього року відбулося у Варшаві в обмеженій формі. Президент Польщі нагадав, наскільки важливою є праця фермерів:

«Це теж елемент безпеки держави — щоби були харчі, щоби ми могли забезпечити їжею наших громадян. У цьому ми переконалися не так давно, в цьому році. У березні, коли починалася пандемія коронавірусу, були ознаки паніки — люди боялися, що в крамницях забракне продуктів харчування, що забракне їжі. Дехто почав робити запаси. Мас-медіа тоді кілька днів показували порожні полиці в супермаркетах. Але дуже швидко виявилося, що ці полиці знову заповнилися».

Традиційно Свято врожаю проводиться у польському місті Спала. Цього року, через епідемію коронавірусу, захід відбувся в обмеженій формі у Варшаві. До польської столиці приїхали представники 16 польських воєводств. Перше свято врожаю з участю президента відбулося 1927 року. Президент Іґнаци Мосьціцький тоді організував у Спалі свято рільників.

IAR/Я.С.