Анджей Дуда візьме участь у саміті Ініціативи Тримор’я
Таллінн. Ілюстраційне фото pxhere.com – CC0 Domena publiczna

Анджей Дуда візьме участь у саміті Ініціативи Тримор’я

Захід відбудеться у понеділок у Таллінні. При нагоді саміту міністр енергетики США підпише польсько-американський договір про партнерство у програмі розвитку ядерної енергетики у Польщі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

У понеділок президент Польщі Анджей Дуда візьме участь у саміті Ініціативи Тримор’я, що відбудеться у Таллінні. При нагоді саміту міністр енергетики США підпише польсько-американський договір про партнерство у програмі розвитку ядерної енергетики у Польщі. З огляду на пандемію, зустріч матиме частково дистанційний характер, завдяки чому в ній зможуть взяти участь інші лідери та партнери Тримор’я, зокрема президент Німеччини та держсекретар США.

Детальніше про це розповідає Кароль Дарморос:

«Шеф кабінету президента Кшиштоф Щерський підкреслює значення саміту, що, як він наголошує, відбувається попри пандемію. Він додає, що Тримор’я повинне одностайно та у згоді з євроатлантичною єдністю реагувати на перебіг та наслідки пандемії, а також на рішення щодо нового євросоюзного бюджету та на результати президентських виборів у США.

Американський міністр енергетики Ден Бруєтт підпише польсько-американський договір про співпрацю з метою розвитку програми ядерної енергетики та цивільної ядерної промисловості у Польщі. Як передбачено цим документом. Упродовж 18 наступних місяців Польща та США підготують спільний звіт, що становитиме підставу для польського уряду для прийняття рішення про остаточний вибір партнера для виконання програми ядерної енергетики».

IAR/А.М.