Анджей Дуда закликає владу Білорусі припинити репресії проти громадян
Суд у Мінську вирішив: 27-річна Кацярина Андреєва та 23-річна Дарія Чульцова проведуть наступні 2 роки в колонії PAP/EPA/STRINGER

Анджей Дуда закликає владу Білорусі припинити репресії проти громадян

Президент Польщі Анджей Дуда виступив на захист журналісток телеканалу «Белсат», яких режим Лукашенки засудив два роки в колонії. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

У зв’язку із засудженням журналісток телеканалу «Белсат», президент Анджей Дуда закликав владу Білорусі припинити репресії щодо свободи слова та громадянських прав. Глава Польщі також закликав амністувати засуджених журналісток.

Як повідомляв міністр Кшиштоф Щерський із Канцелярії президента, Анджей Дуда також наказав польським дипломатам передати своє «тверде заперечення» проти затримання. Глава Польщі також закликав країни Європейського Союзу «солідарно, послідовно і рішуче реагувати на цей подальший прояв придушення основних прав і свобод».

Сьогодні, 18 лютого, суд у Мінську засудив двох журналісток телеканалу «Белсат» до двох років в’язниці. Кацярину Андреєву та Дарію Чульцову режим звинуватив у координації протестів білоруської опозиції.

IAR/Л.І.