Анджеліку Борис тримають в нелюдських умовах у білоруській тюрмі
Andżelika Borys Włodzimierz Pac, Polskie Radio

Анджеліку Борис тримають в нелюдських умовах у білоруській тюрмі

Нелюдські умови утримання Анджеліка Борис розглядає як тиск, що чиниться на неї у зв’язку зі слідством, що ведеться проти діячів польської меншини у Білорусі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

За інформацією інформаційно-аналітичного порталу Об’єднання поляків у Білорусі «Znad Niemna», ув’язнену голову організації Анджеліку Борис утримують у нелюдських умовах у білоруській в’язниці у місті Жодіно. Портал не вказує джерела цієї інформації з огляду на його безпеку. 

Як повідомлялося раніше, голову Об’єднання поляків у Білорусі Анджеліку Борис, як і інших членів Головної управи організації, ув’язнених режимом Лукашенка, – Ірену Бєрнацьку, Марію Тішковську та Анджея Почобута перевели зі слідчого ізолятора «Валадарка» у Мінську до тюрми № 8, що розташована за 50 км на схід від білоруської столиці у місті Жодіно. 

Джерела порталу «Znad Niemna» повідомляють, що Анджеліка Борис просила поширити інформацію про те, що у в’язниці в Жодіно вона перебуває протягом трьох днів. Умови, в яких її утримують, нагадують тортури, оскільки її посадили у переповнену камеру, де для неї навіть немає місця для сну. Окрім Анджеліки Борис у в’язничній камері перебуває ще 15 осіб. 

Нелюдські умови утримання Анджеліка Борис розглядає як тиск, що чиниться на неї у зв’язку зі слідством, що ведеться проти діячів польської меншини у Білорусі на основі статті 130 Кримінального кодексу Республіки Білорусь, де йдеться про «підбурення до ненависті на національному тлі» та про «реабілітацію нацизму», за що загрожує покарання позбавлення волі від 5 до 12 років. 

Незважаючи на нелюдські умови, в яких утримується діячка польської меншини у Білорусі, Анджеліка Борис просить поширити інформацію, що під жодним тиском вона не збирається визнати ці абсурдні звинувачення.

znadniemna.pl/М.К.