Анна Фотиґа: ЄС та НАТО реагують відповідно на заплановані начання «Запад 2021»
Анна Фотиґа. Карпач, 9 вересня 2021 PAP/Marcin Obara

Анна Фотиґа: ЄС та НАТО реагують відповідно на заплановані начання «Запад 2021»

«Я нічого не очікую, я лише гадаю, що ми просто повинні будувати нашу оборону, бути готовими. Я не хочу лякати. Ми лише маємо бути переконаними, що будемо захищені від ситуації, котра могла би статися навіть випадково». Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Ми мусимо бути готовими навіть до випадкових ситуацій, котрі можуть призвести до втручання спецслужб, – кажуть про російсько-білоруські військові навчання «Запад 2021», що мають розпочатися 10 вересня, депутати Європейського парламенту.

Під час третього дня Економічного форуму в Карпачі однією з тем обговорення стали відносини Росії з НАТО і Європейським Союзом.

Колишня очільниця МЗС Польщі, євродепутатка Анна Фотиґа переконана, що Європейський Союз та НАТО відповідним чином реагують на заплановані військові навчання Росії та Білорусі, а також зауважують їх небачений дотепер масштаб. Анна Фотиґа також вважає, що у зв’язку з міграційною кризою та навчаннями «Запад 2021» Польща вдалася до правильних кроків:

«Цього разу безпрецедентно, якщо йдеться про чисельність, і також безпрецедентно, якщо йдеться про близькість до кордону НАТО і кордону Європейського Союзу. Брестська область – це ж відразу за нашим кордоном. Я нічого не очікую, я лише гадаю, що ми просто повинні будувати нашу оборону, бути готовими. Я не хочу лякати. Ми лише маємо бути переконаними, що будемо захищені від ситуації, котра могла би статися навіть випадково».

10 вересня у західних регіонах Росії та Білорусі розпочнеться активна фаза військових навчань «Запад 2021». Участь у них мають взяти приблизно 200 тисяч солдатів, а задіяні будуть авіація, важке озброєння і флот.

IAR/А.М.