Автоматичне продовження віз та дозволів на роботу українцям – фейк чи правда?

Автоматичне продовження віз та дозволів на роботу українцям – фейк чи правда?

Епідемія коронавірусу вплинула на наше розмірене життя. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Багато законослухняних громадян, опинилися у скрутному становищі у Польщі. У людей закінчується віза або безвіз, а можливості щодо виїзду з країни обмежені.  

На минулому тижні, українське інформаційне агентство «Укрінформ» опублікував новину, яка дала надію багатьом українцям, натомість внесла трохи хаосу —  «У Польщі українським працівникам можуть автоматично продовжувати візи і дозволи на роботу».

На початку варто відзначити, що станом на сьогодні, жодних змін до нормативно-правових актів у питанні перебування іноземців на території Польщі не вносились, окрім обмеження їх часткового в’їзду. Отже всі процедури діють як дотепер.

Портал inPoland.net.pl вирішив перевірити, чи дійсно українці можуть розраховувати на автоматичне продовження віз та дозволів на працю, та звернулися до Міністерства внутрішніх справ і адміністрації (MSWiA) та управління у справах іноземців (UdSC).

Перше відомство скерувало шукати відповідь про можливі зміни для мігрантів теж до UdSC.

Речник UdSC Якуб Дудзяк повідомив нас, що зараз дійсно через епідемію коронавірусу і ситуацію, яка виникла, розглядаються деякі особливі поправки до діючого законодавства. Але не уточнив, чого саме вони стосуються. Як тільки вони будуть в кінці кінців сформовані та прийняті Радою Міністрів s і ухвалені парламентом по них поінформують.

Проект антикризисної програми, яку оголосив уряд під назвою «Економічний щит» загалом міститиме кілька десятків рішень для підприємців.

Варто зазначити, що сьогодні Сейм розгляне у першому читанні закон про зміну закону про особливі рішення пов’язаних з запобіганням, протидією і боротьбі з і іншими інфекційних хворобами і пов’язаними з ними кризисними ситуаціями. В тім проект рішення поки що не опублікований.

В свою чергу портал inPoland.net.pl слідкує за всіма змінами у законодавстві пов’язані з іноземцями на території Польщі.

Нагадаємо, польські прикордонники інформували, що до кожного випадку протермінування іноземцем перебування у Польщі підходитимуть індивідуально.

Раніше ми писали, що робити українцям, у яких закінчується термін візи або безвізу.