Бартош Ціхоцький про «порятунок обличчя» путіна: Нехай віддають свій Бранденбург чи Піренеї
Посол Республіки Польща в Україні Бартош Ціхоцький pl.wikipedia.org/CC BY 3.0 pl/MSZ

Бартош Ціхоцький про «порятунок обличчя» путіна: Нехай віддають свій Бранденбург чи Піренеї

Посол Республіки Польща в Києві висловив свою позицію стосовно ідей, які з’являються в Європі, щоб дати можливість володимиру путіну «зберегти обличчя». Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцький жорстко прокоментував заяви про необхідність «збереження обличчя» президента рф владіміра путіна. Свою позицію стосовно цього він висловив в інтерв’ю Укрінформу.

Ціхоцький зазначив, що Польща робить усе можливе, аби країни-союзниці «не зійшли з дистанції» і продовжували підтримувати Україну в довгій війні.

«Але треба розуміти, що ми не в центрі уваги багатьох столиць», – зауважив дипломат.

На думку посла, росія дуже свідомо і цілеспрямовано створила таку ситуацію, щоб союзники тиснули, щоб піти на поступки путіну.

«Бо що для них Донеччина чи Луганщина? Озвучувалися думки, що треба рятувати чиєсь обличчя. То нехай віддають свій Бранденбург чи Піренеї», – сказав посол Польщі.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю італійському телеканалу Rai 1 у середині травня заявив, що президент Франції Емманюель Макрон, щоб зберегти обличчя президенту росії владіміру путіну, пропонував Україні частково поступитись своїм суверенітетом.

www.ukrinform.ua/Н.Б.