Більшість іноземних студентів в Польщі — українці

Більшість іноземних студентів в Польщі — українці

Українці становлять найбільшу групу іноземних студентів у Польщі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Минулого навчального року (2019/2020) в польських університетах навчалося понад 38,5 тис. студентів з-за східного кордону, — інформує Вища контрольна служба (NIK). Студенти з України становлять найчисленнішу групу іноземців, які навчаються у польських університетах.

Окрім студентів з України, велику групу становили студенти з Білорусі — понад 8,2 тис. осіб. На третьому місці — студенти з Індії (3,4 тисячі).

Іноземні студенти у 2019/2020 навчальному році в державних університетах Польщі найчастіше обирали галузі медицини (7,4 тис. осіб), менеджменту (2,1 тис. осіб), ІТ (1,7 тис. іноземців), міжнародних відносин (1,2 тис. осіб) або стоматології (1,1 тис. осіб).

Відсоток іноземних студентів досяг 6,4 відсотка у 2019 році і перевищив передбачуване значення (5 відсотків) на 2020 рік, згідно зі Стратегією розвитку людського капіталу. Попри це, Польща є однією з країн Організації економічного співробітництва та розвитку з найнижчим відсотком людей з-за кордону, які навчаються у польських університетах.