Білий дім: Відносини з Польщею базуються на спільних інтересах
Речниця Білого дому Джен Псакі EPA/SHAWN THEW / POOL Dostawca: PAP/EPA

Білий дім: Відносини з Польщею базуються на спільних інтересах

Президент США розглядає відносини з Польщею з точки зору спільних геостратегічних можливостей, – заявила речниця Білого дому. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Президент Джо Байден хоче будувати відносини з Польщею на основі спільних інтересів, – заявила речниця Білого дому Джен Псакі під час брифінгу для іноземних журналістів у Вашингтоні. Речниця чітко дала зрозуміти, що тісні взаємини чинної польської влади з колишнім президентом Дональдом Трампом не матимуть негативного впливу на нинішні відносини Вашингтона та Варшави.

Відповідаючи на запитання кореспондента Польського радіо про те, як Джо Байден хоче налагодити відносини з польською владою, яка мала дуже добрі відносини з його попередником, Джен Псакі сказала, що американський президент розглядає ці взаємини з точки зору спільних геостратегічних можливостей.

«Вони стосуватимуться секторів, де наші інтереси покриваються, де можлива співпраця», – сказала представниця Білого дому, додавши, що президент США хоче на цій основі розвивати відносини з багатьма країнами світу. Речниця додала, що така співпраця між Джо Байденом та іншими лідерами не виключає розбіжностей у деяких питаннях. «На відміну від свого попередника, він не сприймає це особисто», – додала Джен Псакі.

Речниця Білого дому також сказала, що для президента Джо Байдена партнерство з країнами Східної Європи є важливим, особливо з точки зору безпеки. Вона нагадала, що проявом важливості, яку президент США надає відносинам зі Східною Європою, стала його участь у саміті Бухарестської дев’ятки, який співорганізувала Польща.

IAR/Л.І.