Близько 53 мільйонів злотих на підтримку шукачів роботи

Близько 53 мільйонів злотих на підтримку шукачів роботи

Загалом 37 асоціацій, установ та компаній допоможуть понад 3000 мешканцям Нижньої Сілезії, які залишилися без роботи. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Безробітні особи, віком понад 30 років, можуть розраховувати на всебічну допомогу у працевлаштуванні. Крім того, їм нададуть фінансову підтримку для створення та оснащення нового робочого місця, кошти, необхідні для пошуку роботи в іншому місті, а також забезпечать стажування.

— Ми виділяємо рекордну квоту на фінансування такої допомоги — майже 53 млн. злотих. Хоча безробіття постійно зменшується, проте чимало людей, які залишилися без роботибезробітні з різних причин і потребують працевлаштування. Завдяки коштам ЄС для Регіональної оперативної програми Нижньосілезького воєводства така допомога можлива, — декларує Цезарій Пшибильський, маршал Нижньосілезького воєводства.

Кошти, виділені за новими проектами, виділяються поза повітовими бюро праці. Більше того, реєстрація в ПУП не потрібна, а крім того, допомога ЄС, згідно з останньою угодою, дасть змогу багатьом людям бути задіяними у суспільстві.
— Допомога також адресована реемігрантам, тобто людям, які повертаються на польський ринок праці, а також іммігрантам — людям, які прибули з-за кордону до Польщі. Ми також підтримуємо малозабезпечених — людей, які працюють, але низька зарплата означає, що вони змушені користуватися соціальною допомогою. Хороша новина, — люди, зайняті за цивільним законодавством та строковими договорами, а також працівники сільського господарства, та їх сім’ї можуть скористатися підтримкою. Це перші проекти, в яких ми пропонуємо таку допомогу, — перераховує Міхал Бобоєць, член правління Нижньосілезького воєводства і додає — це відповідь безпосередньо на потреби ринку праці. Як шукачі роботи, так і роботодавці, які мають проблеми з підбором працівників.

37 авторів проекту будуть реалізовувати свої програми по всій Нижній Сілезії або в менших агломераціях та повітах. Це фонди, організації роботодавців, асоціації та соціальні організації, підприємці чи навчальні заклади. Деякі заходи вже тривають, а інші розпочнуться з вересня.

— Проекти, пов’язані з професійною активацією, адресовані не працевлаштованим людям,віком понад 30 років. Особливо, якщо вони знаходяться в особливій ситуації на ринку праці — це люди віком від 50 років і більше, жінки, інваліди, довгостроково безробітні, люди з низькою кваліфікацією. І таких найбільше серед безробітних, — каже Бартош Котецький, директор управління праці Нижньосілезького воєводства.

Конкретна допомога для мешканців Нижньої Сілезії
Форми підтримки, на які учасники проекту можуть розраховувати:
• застосування індивідуальних планів роботи, моніторинг потреб у навчанні та можливостей для професійного розвитку в регіоні;
• комплексне та індивідуальне працевлаштування та професійне консультування;
• навчення активному пошуку роботи через заняття з активації, семінари з навичок пошуку роботи;
• тренінги та курси;
• стажування (до понад 1000 злотих на місяць), витрати на субсидію на працевлаштування (від 2,25 тис. злотих на місяць на роботу на повний робочий день максимум 24 місяці), відшкодування обладнання або робочого обладнання (максимум 24,7 тис. злотих) );
• фінансування проїзних витрат або надання коштів на поселення у вигляді надбавки на переїзд (максимум 9,9 тис. злотих) для осіб, які отримали роботу за межами постійного місця проживання;
• підтримується працевлаштування для людей з обмеженими можливостями у формі тренера з роботи.

Загалом у програмі переможцями стало 37 організацій, вартість проектів становить 52,8 млн. злотих, підтримку отримає 2221 особа.