Близько 920 тисяч євро могли заробити аферисти на довірливих іноземцях

Близько 920 тисяч євро могли заробити аферисти на довірливих іноземцях

У Польщі затримали чотирьох учасників банди, яка незаконним шляхом, зокрема виробленням фальшивих документів, сприяла в легалізації понад 600 іноземцям. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

У Польщі затримали чотирьох учасників банди, яка незаконним шляхом, зокрема виробленням фальшивих документів, сприяла в легалізації понад 600 іноземцям, повідомляє http://cbsp.policja.pl та Польське радіо (https://www.polskieradio.pl).

Чотирьом особам, затриманим у Польщі під час спільної акції поліції та прикордонників, висунули обвинувачення в участі в злочинній групі та незаконному виробленні документів з метою легалізації перебування іноземців у Польщі та отриманні у зв’язку з цим фінансової вигоди. Про це у середу повідомила Національна прокуратура.Затриманим загрожує до 5 років позбавлення волі.

«За попередні дні у Варшаві та її околицях, а також на півночі Мазовєцького воєводства, поліція Центрального слідчого бюро та Прикордонна служба провели заходи, під час яких затримали чотирьох осіб, підозрюваних, зокрема, в участі в організованій злочинній групі, члени якої (незаконно) полегшували легалізацію перебування іноземців на терені Польщі», — поінформувала речниця Центрального бюро поліції Івона Юркєвич.

За інформацією поліції, члени групи за винагороду допомагали іноземцям з одержанням дозволів на перебування у Польщі, зокрема, завдяки виробленню фальшивих документів, що дозволяють отримати посвідку на тимчасове перебування та працю. Затримані представляли також іноземців під час адміністративних проваджень.

За словам слідчих, завдяки діяльності групи понад 600 іноземців, зокрема, громадяни Пакистану, Сирії, Алжиру, Іраку, Єгипту, Лівії, Ірану та Індії, могло перебувати на терені Польщі незаконно. Члени банди на свої незаконній діяльності заробили 920 тисяч євро.

За інформацією поліції, нещодавнє затримання — це наступний удар по цій групі. У березні цього року було затримано 16 осіб, зокрема 14 поляків і 3 громадян України. У квітні затримали наступних підозрюваних.

У справі нині проходить уже 28 підозрюваних, яким спільно висунули 248 обвинувачень.

На фото: під час затримання одного із злочинців.
Фото: http://cbsp.policja.pl