Будь обережний! Коли оплачуєш в Польщі закупи карткою?

Будь обережний! Коли оплачуєш в Польщі закупи карткою?

Ми робимо покупки, платимо карткою, а з рахунку зникає… в десять разів більше, ніж слід! — такі ситуації, як виявилось, не поодинокі на території Нижньої Сілезії. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Різниця між рахунком і сумою, що відраховується в банку, часто досягає декількох або понад десяток злотих.

Виявляється, у багатьох випадках касові апарати не пов’язані з банківськими системами, а продавці вручну вводять суми за порядком дебетування рахунку. Тож як від цього вберегтися?

Найкращий і найбільш надійний спосіб — це перевіряти суми обох квитанцій після кожної покупки. До того ж, касири зобов’язані повідомити клієнтів про можливість роздрукувати підтвердження банківської операції.

Після проведення низки аналізів у Нижній Сілезії фахівці рекомендують використовувати цей спосіб для того, аби вберегти свої гроші. Адже виявляється, що в Нижній Сілезії суми на рахунку нерідко відрізняються від доручення переказу з банку. Майже завжди на шкоду покупцям. Досить часто різниця — в одному чи кількох нулях наприкінці суми, — інформує radiowroclaw.pl.

Співробітники компаній, що спеціалізуються на обслуговуванні касових апаратів, припускають, що такі порушення часто трапляються як в невеликих магазинах, так і у великих дисконтних магазинах.