Будь обережний, бронюючи квартиру в Польщі: поліція попереджає про аферистів

Будь обережний, бронюючи квартиру в Польщі: поліція попереджає про аферистів

Як і щороку, перед Різдвом та Новим роком на інтернет-порталах з’являються неправдиві оголошення про оренду житла. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Поліція застерігає від такої практики та радить уважно перевіряти такі пропозиції в Інтернеті.

— Така афера полягає у розміщенні неправдивої реклами в Інтернеті (на аукціонних порталах або на спеціально підготовлених веб-сайтах), які стосуються оренди житла. Зазвичай це надзвичайно привабливі пропозиції, які спокушають чудовим розташуванням, низькою ціною, фотографіями квартир і чарівних будинків, а також захоплюючими краєвидами з їхніх вікон, — пояснив Роман Вечорек, речник поліції в м. Закопане.

Щоб ваш візит до столиці Татр чи до будь-якого іншого курортного місця не закінчився розчаруванням, варто приділити час та ретельно перевірити заброньоване місце.

Шахрайська практика полягає у вимаганні передоплати або всієї суми за оренду неіснуючого об’єкту. Турист, не підозрюючи про шахрайство, сплачує гроші на рахунок і найчастіше, прибувши за вказаною адресою, виявляє, що став жертвою злочину.

Поліція радить туристам не відкладати питання, пов’язані з бронюванням житла, до останньої хвилини — дія в поспіху не сприяє обережності. Надзвичайно привабливі пропозиції повинні викликати підозру. Тому найкраще порівняти ціну пропонованої оренди з цінами на подібне житло в тому ж місті.