Будівництво Музею Вестерплятте і Війни 1939 року у Ґданську має завершитись до 2026 року
Архітектор Пйотр Зайонц під час пресконференції на тему програмних постулатів Музею Вестерплятте і Війни 1939 року PAP/Marcin Gadomski

Будівництво Музею Вестерплятте і Війни 1939 року у Ґданську має завершитись до 2026 року

Сьогодні, 25 серпня, було представлено програмні постулати для інституції, що твориться. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

До 2026 року має завершитись будівництво Музею Вестерплятте і Війни 1939 року у Ґданську. Сьогодні, 25 серпня, було представлено програмні постулати для інституції, що твориться.

«Це буде дуже важливе місце для молодого покоління», – сказав професор Пйотр Нівінський з Ґданського університету.

«У мить, коли я торкаюся цегли, муру, я ніби з’єднують з історичною подією. Крізь мене проходять неймовірні емоції. Це щось дуже важливе – доторкнутися до історії. Історія – це основа і ці елементи реліквій є найважливішими, але, як я знаю, сьогодні суспільство прагне сучасності, потребує нових нараційних форм, мультимедійності, нової архітектури. Думаю, що це виправдає сподівання».

Музей Вестерплятте і Війни 1939 року займатиме 26,5 тисячі квадратних метрів, з чого 3,5 тисячі займатиме постійна виставка. Інституція відкриватиметься поступово.

IAR/М.К.