Бухарестська дев'ятка обговорила конфіскацію рашистського майна та нові санкції проти рф
Братислава (ілюстраційне фото) Pixabay License

Бухарестська дев’ятка обговорила конфіскацію рашистського майна та нові санкції проти рф

У Братиславі відбулася зустріч міністрів закордонних справ Б-9. Говорили про збільшення сил НАТО на східному фланзі, підтримку України та нові санкції проти рф. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

У четвер у Братиславі відбулася зустріч міністрів закордонних справ так званої Бухарестської дев’ятки, до складу якої входять країни східного флангу НАТО – Болгарія, Естонія, Латвія, Литва, Польща, Румунія, Словаччина, Угорщина та Чехія. Головною темою переговорів стало посилення присутності Альянсу на його східному фланзі після повномасштабного російського вторгнення в Україну. Міністри також обговорили допомогу Україні та санкції проти росії.

Заступник міністра закордонних справ Польщі Павел Яблонський сказав Польському радіо, що збільшення присутності НАТО є найважливішим для Польщі, Румунії та країн Балтії, які безпосередньо піддаються потенційним ворожим діям:

«Йдеться, передусім, про збільшення можливостей дій, збільшення кількості військ НАТО на нашій території, а також оснащення їх відповідною технікою. Друга річ, яку ми не можемо втрачати з поля зору – це підтримка для України».

Під час перемовин міністрів також йшлося про конфіскацію російського майна та санкції проти росії:

«Дуже добре сприйняли те, що Польща зменшує і до кінця року звільниться від російської енергетичної сировини. Ми закликаємо до цього інших союзників».

У зустрічі Бухарестської дев’ятки взяли участь заступник генерального секретаря НАТО та помічник держсекретаря США з європейських справ. З учасниками переговорів зв’язався теж міністр закордонних справ України.

IAR/Т.А.