Через теплу зиму Польщу атакують кліщі

Через теплу зиму Польщу атакують кліщі

Власники чотирилапих улюбленців у великій кількості звертаються до ветеринарних клінік. А все — через нашестя кліщів. Люди також потерпають від нашестя цих паразитів. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Через рекордно високі температури в середині зими ми також наражені на захворювання, які ще не зустрічалися в Польщі. Сезон кліщів зазвичай починається в кінці березня — з приходом весни і температури вище 5 градусів Цельсія. Оскільки зима цього року є надзвичайно теплою, павукоподібні переносять хвороби, небезпечні для людей і тварин. До того ж, вони починають мутувати.

Одне з найнебезпечніших захворювань, що переносяться кліщами, — це енцефаліт. Однак можна зробити щеплення проти цієї хвороби.

— Клієнти щодня приходять до нас із собаками та котами, покусаними кліщами. Таких випадків у цей час набагато більше, ніж рік тому, — зазначив “Polsat News” Даріуш Радзієвський з Ветеринарної клініки у Варшаві.

Він додав, що в січні та лютому в клініці також було діагностовано кілька випадків бабезіозу — кліщового захворювання собак, якого раніше в ці місяці не спостерігали.

Тварини, які проживають у містах, де є менше зелених зон, також не перебувають в повній безпеці, про що свідчить допис співробітників центру тваринництва з Любліна.

Okazuje się, że staropolskie przysłowie “Jak jest zima kleszczow ni ma” ? jest nieprawdziwe… gdyż widocznego na…

Gepostet von Przychodnia Weterynaryjna ASANTE am Freitag, 7. Februar 2020