Через збільшення масштабів провокацій із боку білоруських служб польські пости посилено
Мігранти на прикордонному переході Брузги – Кузьниця Білостоцька, 15.11.2021р.PAP/EPA/OKSANA MANCHUK / BELTA / HANDOUT

Через збільшення масштабів провокацій із боку білоруських служб польські пости посилено

Як повідомив речник міністра-коордонатора спецслужб Станіслав Жарин, «білоруська тактика розрахована на постійну дестабілізацію ситуації на нашому кордоні, пошук нових місць для запуску точкової кризи та постійні спроби масового прориву на територію Республіки Польща». Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Речник міністра-координатора спецслужб Станіслав Жарин повідомив, що група мігрантів нападає на польських солдатів і офіцерів з території Білорусі. Іноземці кидають у поляків каміння та інші предмети. Водночас інші люди намагаються знищити прикордонні бар’єри.

Речник також написав у Twitter, що польські офіцери вживають адекватних заходів для ефективного захисту кордону. Для цього використовують, серед іншого, водомети. У свою чергу предчставники підляської поліції повідомили, що білоруські служби не реагують на руйнування паркану та агресію.

За словами Станіслава Жарина, через збільшення масштабів провокацій із боку білоруських служб польські пости посилено. Мігранти, намагаючись перетнути кордон із Польщею з території Білорусі, створили ще один табір – на прикордонному переході Брузги. «Білоруська тактика розрахована на постійну дестабілізацію ситуації на нашому кордоні, пошук нових місць для запуску точкової кризи та постійні спроби масового прориву на територію Республіки Польща», – написав Жарин у Twitter.

До середини наступного року на кордоні з Білоруссю встановлять сталевий паркан, увінчаний колючим дротом і збагачений електронними пристроями. Вал довжиною 180 км і висотою 5,5 м буде побудований на Підляшші. Уздовж кордону будуть встановлені датчики руху, а також денні та нічні камери. На Люблінщині — річка Буг є природною дамбою. 

Уже кілька тижнів, режим Аляксандра Лукашенки спрямовує до східного кордону Польщі мігрантів, переважно з Близького Сходу.

IAR/РАР/Л.І.