Черги з легкових автомобілів на польсько-українському кордоні
Кордон у Дорогуську Facebook /Straż Graniczna

Черги з легкових автомобілів на польсько-українському кордоні

Через велику кількість автомобілів, які українці купують і привозять до своєї країни, на прикордонних переходах утворюються черги. Минулої доби на польсько-українському прикордонному переході в Дорогуську водіям легкових автомобілів довелося чекати довгі години на виїзд із Польщі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Як повідомив Станіслав Бучацький з Інституту досліджень авторинку України, ситуація виникає через тимчасове скасування мит. «Це результат м’якшого закону», – сказав експерт. Він додав, що, крім мита, у зв’язку з війною в Україні тимчасово скасовано також акциз та ПДВ.

До скасування мит – у випадку з дешевшими автомобілями з великими двигунами – українське мито перевищувало вартість автомобіля. Тепер ситуація змінилася.

Працівник одного з автосалонів у Любліні зазначив, що українці переважно купують автомобілі в ціновому діапазоні 10-15 тисяч.
«Купують масово, в першу чергу, дешеві машини – чим дешевше, тим краще», – повідомив працівник автокомісу і додав, що українці, які купують авто як фізичні особи, повинні зняти його з обліку перед виїздом в Україну.

IAR/Л.І.