Чи можуть українці здати тест на коронавірус у вроцлавському аеропорті?

Чи можуть українці здати тест на коронавірус у вроцлавському аеропорті?

Від сьогодні Польща не приймає результати українських тестів на коронавірус.  Щоб не відбувати обов’язковий карантин, особа має зробити тест вже після перетину кордону. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

На початку січня вроцлавський аеропорт поінформував, що для пасажирів запускає можливість виконання тесту на антигени по прильоті до Вроцлава. Виконання тесту дає можливість не потрапити під обов’язкову обсервацію. Після запроваджених змін, питання стало актуальне для громадян України.

Портал зв’язався з адміністрацією аеропорту запитуючи про можливість українцям після прильоту до Польщі одразу зробити тест на коронавірус. На жаль, такої можливості для громадян з-поза зони Шенген вже не має. Тести, в тому числі для українців не виконуються. По прильоті вони автоматично потрапляють на карантин. Єдиною можливістю уникнути обсервацію лишається його виконання у іншому місці.

Як пояснює аеропорт, це пов’язане з тим, що такий тест виконується у нейтральній зоні, і вважається зробленим поза територією Польщі.

Тестування осіб, що прилітають з зони Шенген далі проводиться у аеропорті. Ціна такого тесту складала біля 200 злотих.