Де знайти житло в Польщі: варіанти для самостійного пошуку
Фото ілюстративне Yavp.pl

Де знайти житло в Польщі: варіанти для самостійного пошуку

Для тих, хто приїжджає в Польщу на роботу, навчання чи з іншою метою, пошук житла є чи не найбільш актуальною проблемою. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на “Я в Польщі”.

Аби цей процес не затягнувся надто надовго, рекомендуємо скористатися наступними можливостями, якщо іншого варіанту, окрім шукати житло самостійно, немає.

Спеціалізовані сайти

Варіант перший – шукати оголошення про здачу житла чи кімнати в оренду на спеціалізованих порталах. Одним з найбільш популярних серед них є Оlx.pl. Тут є чимало пропозицій як від агентів нерухомості, так і безпосередньо її власників. Окрім багатства вибору, перевагою цього порталу є можливість зручного пошуку за фільтрами. Ви можете відсортувати оголошення за ціною винайму, вибрати місто, вид житла, кількість кімнат, наявність меблів, поверх і т.д. Як правило, оголошення містять фотографії, передивившись які, можна скласти хоча б приблизне уявлення про стан житла.

screenshot/olx.pl

Наступний портал з розмаїттям пропозицій по оренді квартир, будинків чи окремих кімнат – Gumtree.pl. Він користується не меншою популярністю і довірою в Польщі. Тут так само є широкий спектр фільтрів, аби пришвидшити пошук, а свої оголошення публікують як власники житла, так і ріелтори.

screenshot/gumtree.pl

Ще один непоганий ресурс – ada.place. Для приїжджих з України його перевага в тому, що він частково перекладений також і українською мовою. Зокрема, це головна сторінка й основний функціонал внутрішніх сторінок. Для тих, хто не дуже добре розуміє польську, це хороший варіант, аби знайти оголошення, скориставшись різними опціями пошуку, зорієнтуватися в місцезнаходженні об’єкта й зв’язатися з орендодавцем. Без перекладу на українську поки лишається тільки сам зміст оголошення. Але це не дуже псує загальну привабливість цього ресурсу та його широку пропозицію оренди житла  як від власників, так і агенцій з нерухомості.

screenshot/ada.place/uk

Підшукати оптимальний варіант житла можна також за допомогою сервісу Оtodom.pl. Особливо актуальним він буде для тих, хто потребує квартири чи будинку високого стандарту. Якнайкраще зорієнтуватися допоможе великий набір фільтрів, а також досить зручна схема подання оголошення. Наприклад, в окремі категорії виділені відомості про наявність меблів, технічний стан пропонованого житла чи додаткова інформація, про яку варто знати потенційним орендаторам. Крім того, є карта розташування об’єкту та подається перелік зупинок громадського транспорту, торговельно-розважальних чи соціальних закладів поблизу.

screenshot/otodom.pl

У Польщі є й інші відомі сервіси, яким можна довіряти, і які також стануть в нагоді при пошуку житла в оренду. Наприклад, Dom.gratka.pl або Domy.pl. Яким з вищеназваних скористатися, чи вивчати пропозиції всіх найбільш популярних – це вже особиста справа кожного, хто шукає дах над головою.

Соцмережі

Варіант другий пошуку житла – соцмережі. На сьогодні це чудовий інструмент, який значно спрощує вирішення проблеми з орендою кімнати або квартири. У Facebook можна знайти чимало спеціалізованих україномовних, російськомовних чи польськомовних груп, де публікуються пропозиції для наймачів житла. Для пошуку таких груп можна використовувати ключові слова, наприклад: житло/mieszkanie (плюс, додати назву потрібного міста), оренда житла, кімнати/wynajem mieszkania, pokoju (і вписати місто). Як правило, для кожного воєводського центру або іншого великого міста є свої групи, в яких місцеві орендодавці розміщують оголошення.

Крім цього, для пошуку житла в Польщі можна використовувати й Marketplace від Facebook. Кількість користувачів, які розміщують там свої пропозиції постійно зростає. Щоправда, оголошення, як правило, подаються польською мовою

Інші ресурси

Не варто забувати також і про онлайн-сервіси бронювання (Booking, Airbnb, Hotelscombined та інші). Тут, зокрема, можна знайти пропозиції від хостелів або ж винайняти кімнату на час, поки триватимуть пошуки постійного житла.