Десятки американських винищувачів прилетіли на навчання до Польщі

Десятки американських винищувачів прилетіли на навчання до Польщі

У Польщі розпочалися навчання зі швидкого перекидання повітряних сил США в Європі на польські аеродроми за участю винищувачів F-15 і F-16. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Укрінформ.

Про це у Твітері у понеділок написав міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак.

“Cьогодні до Польщі прилетіли кількадесят літаків F-15 і F-16. Європейське командування ЗС США тренує швидке перекидання повітряних сил в Європі з використанням польських летовищ”,- написав Блащак.

Він додав, що “спільні тренування зміцнюють безпеку регіону”.

У свою чергу речник Пентагону Джон Кірбі повідомив, що поява в Польщі кількадесяти бойових літаків F-15 і F-16 є елементом навчань і “не є особливою реакцією на те, що діється на кордоні України з Росією чи у Криму”.

“Це доволі звичайна операція, ми це постійно робимо. Наші сили присутні в Польщі на ротаційній основі, що ми дуже цінуємо і хвалимо”,- заявив Кірбі.

У понеділок міністерство оборони США підтвердило, що Росія продовжує стягувати війська до українського кордону, а також збільшувати контингент на окупованому Кримському півострові.

Від початку збройної агресії проти України в 2014 році Польща закликає посилювати оборонні можливості східного флангу НАТО. Зокрема, під час саміту Північноатлантичного альянсу в 2016 році у Варшаві ухвалили рішення розгорнути на території Польщі та трьох країн Балтії на постійній основі відповідно чотири батальйони країн НАТО.

Фото: Mariusz Błaszczak, Twitter