Дев'ять країн ЄС, зокрема Польща, проти дорожнього пакету

Дев’ять країн ЄС, зокрема Польща, проти дорожнього пакету

На думку міністрів транспорту 9 країн ЄС, новий дорожній пакет обмежує свободу надання транспортних послуг на єдиному ринку. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Не може бути згоди на рішення, що є протекціоністськими та несумісними із законодавством Європейського Союзу і які обмежують свободу надання послуг на єдиному ринку. Про це у спільній заяві написали міністри транспорту дев’яти країн ЄС, зокрема Польщі. Це коментар до скарг, внесених до Суду ЄС на дорожній пакет, який посилює правила оплати праці та праці водіїв у міжнародних перевезеннях. Положення оскаржили Польща, Угорщина, Литва, Болгарія, Румунія, Кіпр та Мальта. У майбутньому до скарг також приєднаються Латвія та Естонія. 

Ефективна робота дорожнього сектора є ключовою для економічного відновлення Євросоюзу і заслуговує на поступливі для бізнесу правила, – написали у заяві міністри транспорту дев’яти країн. Вони додали, що новий дорожній пакет перешкодить ефективній роботі ланцюгів постачань у ЄС у часи, коли необхідною є термінова доставка таких ключових товарів, як ліки.

Міністри з дев’яти країн написали також, що пакет призведе до порушень на єдиному ринку, вводячи штучні адміністративні перешкоди у діяльності транспортних фірм. Це позначиться на зростанні цін на транспортні послуги, товарів, зменшить конкурентоспроможність ЄС у світі та збільшить витрати для споживачів, – написали міністри.

IAR/Т.А.