Дізнайся, яку роботу шукають українці в Польщі

Дізнайся, яку роботу шукають українці в Польщі

Українці шукають роботу в Польщі насамперед «просту». Яку саме — дізнайся в нашому матеріалі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Майже 50 відсотків українців, які шукають роботу в Польщі, хочуть, щоб вона була простою. Кандидати заявляють, що їх найбільше цікавить посада на фабриках, виробничих підприємствах, складах, робота на упаковці, сортуванні, на виробничих стрічках, а також сфера охорони та обслуговування.

Українці, які приймають рішення приїхати до Польщі, все ж обирають цю країну заради прибутку, а не для туризму. Переважна більшість — майже 94 відсотки — має намір переїхати сюди, щоб знайти тут роботу, — випливає з останнього опитування, проведеного роботодавцями Помор’я у співпраці з групою “Progres”, замовленого Гданським бюро праці.

Кандидати зі Сходу найчастіше думають про просту роботу, яка не потребуватиме кваліфікації, що унеможливлює прийняття такого працівника на роботу. Найпопулярнішими серед них є посади у виробничій, складській та технічній галузях, де шукають роботу 50 відсотків українців, — повідомляє www.portalspozywczy.pl.

Майже 18 відсотків опитаних кандидатів з України шукають роботу в будівельному та промисловому секторах за такими спеціальностями, як: бляхарі, складальники, оператори верстатів, екскаваторів та навантажувачів, зварювальники, слюсарі, автомеханіки. 11 відсотків респондентів шукають “інженерну” роботу — інформатика, комп’ютерна графіка, розробка веб-сайтів та телекомунікації.

Сфера транспорту та логістики також популярна серед респондентів. Майже 9 відсотків респондентів шукають роботу в Польщі як водій (категорія C + E), постачальник або експедитор. На наступному місці (понад 5% респондентів) знаходяться роботи в готельному та ресторанному господарстві, тобто покоївки, допоміжний персонал, кухарі, офіціанти, та допомога у закладах громадського харчування.