До кінця 2020 року Польща матиме стратегію енергетичної трансформації
Віцеміністр державних активів Артур Собонь PAP/Wojtek Jargiło

До кінця 2020 року Польща матиме стратегію енергетичної трансформації

Це – елемент, що вказує шлях енергетичним компаніям у межах енергетичної політики держави. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Однією з тем Усепольського економічного саміту, що відбувається в Любліні, є енергетика. При нагоді участі в цьому форумі, віцеміністр державних активів Артур Собонь повідомив, що до кінця цього року Польща має визначити стратегію енергетичної трансформації. Стратегію планується обговорити і представити громадськості; вона має стати елементом, що вказує шлях енергетичним компаніям у межах енергетичної політики держави.

Натомість, за словами віцеміністра Артура Собоня, на ринок впливають нормативно-правові акти: «Тому в нашій політиці сьогодні – передусім інвестиції у відновлювані джерела енергії, більше використання газу, він для Польщі щораз краще диверсифікується. Це також стабільне джерело живлення, яким є ядерна енергетика. Коротко кажучи, річ у тому, щоб Польща в енергетичній сфері була безпечною і конкурентною. Бо конкурентна енергетика – це заодно конкурентна економіка».

На саміті в Любліні вручено статуетки «Бурштин польської економіки 2020», це – нагорода за особливі досягнення в галузі розвитку та безпеки економіки. Ними відзначено очільницю Сейму Ельжбєту Вітек, голову Польського космічного агентства Міхала Шанявського, Заклад соціального страхування, залізничну компанію PKP-PLK. Уперше вручено також «Бурштинове серце» за дії в сфері філантропії, його отримала Польська збройна група.

IAR/Н.Б.