До Нижньої Сілезії повернулися вовки

До Нижньої Сілезії повернулися вовки

Після повідомлень на початку року про те, що Нижньою Сілезією блукають зграї вовків, здавалося, що настало затишшя і хижаків вже немає. Проте останнім часом знову з’явилися повідомлення про напади двох — трьох зграй на сільськогосподарських тварин. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Літо, вихідні, гарна погода. Все це сприяє пішим та велосипедним прогулянкам. Як виявилося, вовків можна зустріти і в лісах Нижньої Сілезії. Найбільша їх популяція зафіксована у нижньосілезьких лісах. Однак ця територія стала для них занадто малою, і вовків почали спостерігати також у районі Болеславець чи Карноноше. Всупереч поширеній думці, вовки не становлять великої загрози для людини. Є ймовірність нападу, але тільки якщо тварина відчуває загрозу.

Людина не є їжею для вовка і скоріше уникає людей. Коли ви спостерігаєте за цим хижаком у лісі, найкраще відступати повільно і спокійно. Однак правда полягає в тому, що вовки можуть нападати на домашніх тварин.

Лісничі у Валбжиху наразі інформацію про кілька вовчих зграй не підтверджують. Проте стверджують одне: вовки в лісах таки є, але їх не так багато, як розповідають місцеві жителі. Насправді в Нижній Сілезії може блукати близько 5-и вовків, які полюють на сільськогосподарських тварин.

Послухати коментар лісничих можна ось ТУТ.