До Польщі прийдуть дощі та похолодання

До Польщі прийдуть дощі та похолодання

Дістаємо теплі куртки! Мороз повертається! Арктичні повітряні маси прямують в напрямку Східної Європи. Похолодання в Польщі почнеться з четверга. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Погода в квітні буває досить мінливою. Вже було тепло, тому зараз відчуємо трохи зими. Вночі стовпчики термометрів опустяться до -6 градусів Цельсія!

З півночі на південь країни рухатиметься прохолодний атмосферний фронт. Полярне морське повітря залишиться на півдні країни, а холодне арктичне повітря буде проходити по північних районах.

У вівторок, 9 квітня в краю пройдуть помірні опади. На півночі і південно-східних територіях пройдуть дощі, а дощ і сніг пройде в Pomorzu i Mazurach.

Максимальна температура від 6 градусів на півночі, близько 10 градусів у центрі, до 16 градусів у Сілезії (Ополе); похолодає над морем: від 4 градусів до 5 градусів, вітер слабкий і помірний, на півдні країни поривчастий, в Татрах до 60 км/год, північно-східний і північний.

Протягом ночі з вівторка на середу прогнозується невелика і помірна хмарність, велика тільки на північному і південному напрямках. На північному сході і в Pomorzu Wschodnim будуть опади дощу зі снігом, на півдні Підкарпатського і Малопольського воєводств опади дощу, і засніжить в Татрах.

Мінімальна температура від -3 градусів в центрі, в Підляшші і Pomorzu до 4 градусів на південно-східних напрямках; на північному сході при землі температура знижується до -6 градусів, слабкий і помірний вітер, в Татрах до 60 км/год, з північного напрямку.

В середу, 10 квітня — помірний дощ. На півночі країни — опади і дощ зі снігом, на південному сході — дощ, а високо Татрах — сніг.

Максимальна температура від 5 градусів на півночі, близько 8 градусів у центрі, до 12 градусів на південному заході і сході; тут і там похолодає на узбережжі: від 3 градусів до 4 градусів, вітер, як правило, помірний, в Татрах до 60 км/год, з північного напрямку.

Прогноз на найближчі дні — похолодання триватиме як мінімум, до неділі.

Джерело: PAP/IMGW/pogodynka.pl