До Польщі прибули три особи, які постраждали в Білорусі
Зустріч парламентських угруповань, присвячена ситуації в Білорусі, 26 серпня 2020 року PAP/Leszek Szymański

До Польщі прибули три особи, які постраждали в Білорусі

Міхал Дворчик із Канцелярії прем’єр-міністра заявив, що громадяни Білорусі, які постраждали під час протестів, потраплять до лікарні у Варшаві. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Голова Канцелярії прем’єр-міністра Міхал Дворчик повідомив, що до Польщі прибули три особи, які постраждали під час протестів у Білорусі. За його словами, допомога білорусам реалізується у двох сферах. По-перше – на міжнародному форумі; Польща мобілізує Європейський Союз до рішучих дій проти винних у застосуванні насильства і фальсифікації президентських виборів у Білорусі. По-друге – в пакеті «Солідарні з Білоруссю» призначено 50 мільйонів злотих (понад 11 мільйонів євро) на допомогу репресованим, громадянському суспільству та вільним ЗМІ в цій країні.

Очільник Канцелярії прем’єр-міністра Міхал Дворчик нагадав у четвер, 27 серпня, що можливості допомоги білорусам обговорено напередодні з лідерами всіх парламентських сил у Польщі: «Ці програми починають діяти. Ми розмовляли про це вчора в представниками опозиції. Прозвучали також різні дуже добрі проєкти, які, безперечно, вводитимуться в дію в межах цієї програми. Сьогодні до Польщі прибули перші три особи, які постраждали, вони потраплять до однієї з варшавських лікарень».

Як повідомлено, Польща підтримуватиме концепції дистанційної освіти для Білоруського університету. А в Європарламенті відбудеться зустріч польських представників усіх фракцій, присвячена ситуації в Білорусі.

IAR/Н.Б.