Доповідь: Поляки все більше боргують
https://www.timeshighereducation.com/sites/default/files/man_with_head_in_hand_surrounded_by_paper.jpg

Доповідь: Поляки все більше боргують

Понад 2,5 млн поляків має неоплачені заборгованості. Про це свідчать дані доповіді Бюро економічної інформації. У 2017 році збільшилася кількість не тільки заборгованих осіб, але також сума боргу. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Нині понад 2,5 млн поляків мають несплачені заборгованості.

Майже половина боржників повинна сплатити щонайменше 10 тис. злотих. Як сказала речниця Бюро економічної інформації Галіна Кохольська, на підставі інформації складено образ пересічного польського неплатника. Понад 60% осіб з неоплаченою заборгованістю – це чоловіки. Звичайному боржнику від 36 до 44 років і він є жителем Мазовії.

Боржники мають клопоти як зі сплатою позик, так й інших зобов’язань. Вони боргують з виплатою аліментів, не оплачують також штрафи за проїзд без дійсного квитка в громадському транспорті. До реєстру потрапляють також поляки, котрі не оплачують комунальні рахунки та оренду за житло. Достатньо місячної заборгованості або боргу у розмірі 200 злотих, аби потрапити у перелік неплатників. Присутність у ньому означає клопоти. Банки відмовляють таким особам, внесеним до реєстру заборгованих у позиках, а магазини – у продажах у розстрочку.

Заборгованій людині важче займатися господарською діяльністю. Контрагенти часто перевіряють надійність суб’єктів, з якими співпрацюють. Присутність у списку неплатників зазвичай робить неможливою таку співпрацю. Якщо боржник оплатить свої заборгованості, то протягом кільканадцяти днів його усунуть з реєстру.