Дуда: договір, який готується, є новою реальністю дружби між Польщею та Україною
Президент України Володимир Зеленський і президент Польщі Анджей Дуда у Києві PAP/EPA/SERGEY DOLZHENKO

Дуда: договір, який готується, є новою реальністю дружби між Польщею та Україною

Польща та Україна працюють над новим договором, який ще більше зміцнить наші взаємини. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

«Це має бути договір, який перенесе нас у нову реальність польсько-української дружби та покаже нові, більш стислі правила співпраці між Польщею та Україною», – заявив президент Анджей Дуда у Києві 23 серпня.

Президент Дуда перебуває з візитом у Києві, де зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським і взяв участь у засіданні Кримської платформи.

Під час розмови з журналістами президент Польщі підтвердив, що нині триває робота над новим польсько-українським договором. «Можна сказати, що його проєкт готовий і обговорюється. Це договір, який переносить нас у нову реальність польсько-української дружби, хотів би сказати – польсько-українського братерства», – наголосив він.

Дуда оцінив, що нові рішення «мають служити тому, щоб показати нові, більш стислі принципи співпраці, інтенсифікувати цю співпрацю». Він додав, що сподівається, що документ буде доопрацьований найближчим часом.

«Договір, який був і є досі, виконав своє завдання, що є найважливішим, він побудував дружбу між поляками та українцями в дуже складних умовах, також в оцих історичних умовах. Я вірю, що ми зможемо його розбудовувати далі, так, щоб це було справжнє братерство між нашими народами», – сказав президент.

Водночас він запевнив, що постійно звертається до міжнародної спільноти з проханням про підтримку України, в тому числі військову. «Щоб Україна вижила, вона повинна мати таку підтримку», – сказав Анджей Дуда.

Голова Бюро міжнародної політики президента Якуб Кумох повідомив у понеділок, що Польща та Україна працюють над новим договором, який ще більше зміцнить наші взаємини.

PAP/ В.П.