Дві українки претендують на престижну відзнаку міста Гданськ: почалося голосування

Дві українки претендують на престижну відзнаку міста Гданськ: почалося голосування

Дві українки претендують на перемогу в конкурсі “Гданськ – місто ініціативних 2020” в номінації “Ініціативність іммігрантів”. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на “Я в Польщі”.

конкурс проводить Dziennik Bałtyckі, а його метою є відзначення активних жителів Гданська, які реалізують свої ініціативи й цим самим сприяють соціально-економічному розвитку міста.

Голосування вже почалося. За перемогу в номінації “Ініціативність іммігрантів” змагаються 5 кандидатів, в тому числі й мігранти з України.

Голосувати за Наталю Ковалишину

Наталя Ковалишина – координатор учнів з досвідом міграції в шкільно-дошкільному навчальному закладі №1 у Гданську. Допомагає адаптуватися дітям мігрантів. Минулого року вона також претендувала на цю ж престижну відзнаку, однак тоді перемогти не вдалося.

Голосувати за Сюзанну Ізеттдінову

Сюзанна Ізеттдінова – власниця першого в Гданську ресторану кримськотатарських страв та пекарні з кримськотатарською випічкою. 

Щоб проголосувати, потрібно спочатку створити акаунт на сторінці Dziennik Bałtyckі й увійти в нього. Кожен може віддати 5 голосів протягом дня. Голосування триватиме з п’ятниці, 22 січня, до 5 лютого до  21:00.

Крім 2-х українок, на перемогу в конкурсі “Гданськ – місто ініціативних 2019” в номінації “Ініціативність іммігрантів” претендує Фонд мандруючих жінок (Fundacja Kobiety Wędrowne), яким керує представниця чеченської спільноти Хеді Алієва.

Також серед номінантів опинився проєкт “Метрополітанка” від Інституту міської культури Гданська. Він полягав на підготовіці гідів, які проводитимуть екскурсії Гданськом українською та російською мовами.

Наступні претенденти – це росіянка Раїса Корицька, яка проводить екскурсії в Гданську, та власник бару з вєтнамською кухнею в Гданську Чін До Сюань (Chinh Do Xuan).Нагадаємо, що саме українці минулого року перемогли в конкурсі “Гданськ – місто ініціативних 2019” в номінації “Ініціативність іммігрантів”.