Директор Ryanair розсварився з польськими посадовцями у соцмережах через аеропорт

Директор Ryanair розсварився з польськими посадовцями у соцмережах через аеропорт

Гендиректор авіакомпанії Ryanair Майкл О’Лірі розізлив польських посадовців, розкритикувавши намір Польщі побудувати новий гігантський аеропорт CPK (Centralny Port Komunikacyjny) на околицях Варшави. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Укрінформ.

Про це він сказав під час інтерв’ю сайту Onet, в якому називав флагманський мегапроєкт уряду Польщі божевільним і дурним.

На думку гендиректора Ryanair, Польщі варто було б інвестувати гроші в покращення наявних аеропортів, ніж будувати новий.

У відповідь на критику О’Лірі поляки заявили, що проєкт названо “добре продуманою інвестицією, вигідною для польської економіки, але не обов’язково – для ірландського перевізника”. В Ryanair на це відповіли заявою про те, що Польща “викидає 30 млрд злотих (6,5 млрд євро) на піщаний замок казна-де”. 

Після цього генеральний директор аеропорту Міколай Вільд особисто розкритикував Ryanair. Він заявив, що, на відміну від ірландської авіакомпанії, CPK ніколи не отримувала жодної незаконної державної допомоги. “Замість того щоб відмовлятися від CPK, польські платники податків могли б зекономити, припинивши субсидування рейсів Ryanair з регіональних аеропортів”.

На це офіційний акаунт Ryanair відповів польською мовою, що авіакомпанія не отримала жодного злотого від польського уряду, тоді як CPK витрачає мільярди. В Ryanair заявили, що ці гроші краще витратити на лікарів та вчителів.

Нагадаємо: аеропорт CPK (Centralny Port Komunikacyjny) з залізничною станцією хочуть збудувати неподалік від столиці Польщі. Очікується, що на перших порах він зможе обслуговувати до 45 млн пасажирів на рік, а в перспективі стане одним з найбільших у світі і поступатиметься тільки Атланті.