Dziennik Gazeta Prawna: G7 б’є по Росії
Pixabay License, CC0 Public Domain Ілюстраційне фото

Dziennik Gazeta Prawna: G7 б’є по Росії

На перших шпальтах видання «Dziennik Gazeta Prawna» – інформація щодо саміту Великої Сімки, який триває в Німеччині, й саміту НАТО, який завтра, 28 червня, має розпочатися в Мадриді. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

На перших шпальтах видання «Dziennik Gazeta Prawna» – інформація щодо саміту Великої Сімки, який триває в Німеччині й саміту НАТО, який завтра, 28 червня, має розпочатися в Мадриді  

Саміт НАТО, який розпочинається у вівторок 28 червня, відбудеться в умовах, коли російські війська зайняли Сєвєродонецьк і тепер контролюють майже всю Луганську область, проводять масовані обстріли з території Білорусі й готуються анексувати південні території так, щоби надовго позбавити Україну доступу до Азовського моря.

Очільник Польського інституту міжнародних справ Славомір Дембський вважає, що майбутній саміт не принесе революційних змін у мисленні про загрозу з боку Росії: «Не вигадали нічого нового, лише відкопали у Вашингтоні старі напрацювання, трохи струсили з них пил і продають тепер як адекватну реакцію НАТО на відновлення російської агресії в Україні. Вважаю, що це помилка й відсутність творчого підходу».

Газета нагадує, що відучора триває триденний саміт Великої Сімки, котрий має вирішити, як утримати й поширити тривалу підтримку України, а одночасно уникнути таких кроків щодо Росії, які призведуть до зростання інфляції та глобальної економічної кризи.

«Dziennik Gazeta Prawna»/С.Ч.