Екологічна крамниця українців у Кракові отримала нагороду найбільшого у Центрально-Східній Європі проекологічного заходу
Джерело: facebook.com/carbonfootprintsummit

Екологічна крамниця українців у Кракові отримала нагороду найбільшого у Центрально-Східній Європі проекологічного заходу

Роботу «zero waste» крамниці «Luzem», власниками якої є українці, було відзначено під час найбільшого у Центрально-Східній Європі проекологічного заходу — Carbon Footprint Summit 2021 у Кракові. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на “Наш Вибір”.

Як пише Польське радіо.

Українське подружжя Еліна Черкас та Ярослав Кашлюк відкрили у Кракові першу стаціонарну «zero waste» («нуль відходів») крамницю під назвою  «Luzem» понад півтора роки тому. Товари в магазинчику можна придбати на вагу, а відвідувачі можуть приходити із власною багаторазовою тарою чи торбинками. Зі свого боку власники магазину збирають, сортують та віддають на вторинне використання упакування та інше сміття. Саме таким чином українські мігранти пропагують та втілюють у життя ідею зменшення кількості відходів.

Роботу еко-крамниці українських мігрантів оцінили не лише екологічно свідомі покупці, але й організатори найбільшого у Центрально-Східній Європі проекологічного заходу — Carbon Footprint Summit 2021, що проходив у жовтні в Кракові. На цьому заході «Luzem» присудили одну із шести головних нагород — у категорії «функціональність організації».

Як повідомляють на сторінці заходу, нагороди за екологічну та просоціальну діяльність вручали вдруге. Перед номінацією кожна з компаній мала пройти так  званий «зелений аудит», в межах якого перевіряли прозорість та ефективність діяльності з точки зору екології та зміни клімату.