Екскурсія українською мовою Музеєм історії польських євреїв POLIN

Екскурсія українською мовою Музеєм історії польських євреїв POLIN

Музей історії польських євреїв POLIN запрошує взяти участь у прогулянці «Від цадика до цадика» – екскурсії українською мовою постійною експозицією музею. Екскурсія відбудеться у неділю, 3 квітня о 14.00, проведе її співробітниця музею Алла Марченко. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на “Наш Вибір”.

Прогулянка «Від цадика до цадика» є запрошенням до розмови про хасидизм і хасидів у Польщі та в Україні. Учасники екскурсії спробують зануритися в історичний контекст сучасного паломництва хасидів. На шляху цієї символічної подорожі буде обговорено цікаві постаті хасидського руху, а також незвичайні місця релігійного культу – від Меджибожа до Бобової. Під час прогулянки увага буде зосереджена на найбільш важливих ідеях руху та дилемах хасидського життя в різні часи.

Кількість осіб, які можуть взяти участь у стаціонарному заході, обмежена. Замовлення безкоштовних квитків на прогулянку можливе лише за попереднім записом за адресою: [email protected]. Одна особа має можливість замовити 2 квитки.

Алла Марченко народилася в у 1982 році в місті Умані в Україні. За фахом соціологиня – дослідниця та викладачка. До 2017 року працювала в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка, де раніше отримала ступінь магістра та кандидата соціологічних наук. Зараз є докторанткою Польської Академії наук у Варшаві. Докторська дисертація пов’язана з культурною пам’яттю у містечках Польщі та України, до яких здійснюють паломництва хасиди, зокрема в Белзі, Бобовій, Лежайську та Умані. Учасниця багатьох міжнародних проектів, переважно дослідницького та освітнього спрямування. В Польщі проживає з 2017 року.