Експерт: Енергетична політика США щодо Nord Stream 2 не зміниться
Ілюстрація Pjotr Mahhonin, CC BY-SA 4.0 , via Wikimedia Commons

Експерт: Енергетична політика США щодо Nord Stream 2 не зміниться

За словами Войцєха Якубіка з порталу BiznesAlert.pl, незалежно від результатів виборів у США, енергетична політика щодо Центрально-Східної Європи і Росії не зміниться. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Незалежно від того, хто переможе у виборах президента Сполучених Штатів, енергетична політика навряд чи зміниться. Про це у розмові з брюссельською кореспонденткою Польського радіо Беатою Пломецькою сказав головний редактор порталу BiznesAlert.pl Войцєх Якубік.

Це дуже важливо у контексті проєкту Nord Stream 2, проти якого, серед інших, виступає Польща, а також американських санкцій, введених щодо європейських компаній, котрі беруть участь у цій російсько-німецькій інвестиції.

Обмеження, хоча не заблокували побудову газогону, значно ускладнили його будівництво та перекреслили плани завершення цієї інвестиції цього року. Американці проти Nord Stream 2, вони теж критикували першу гілку Північного газопроводу, а раніше, у 1970 роках, також Ямальський газопровід, нагадав Войцєх Якубік.

Головний редактор порталу BiznesAlert.pl наголосив, шо американські санкції проти Nord Stream 2 були понадпартійною ініціативою демократів та республіканців, демонструючи довгострокові американські інтереси у Центрально-Східній Європі.

«Це, у першу чергу, зменшення впливів Росії та зміцнення союзників, таких як Польща, завдяки незалежності їх від газу та нафти з Росії, що використовуються Кремлем у політичних цілях», – додав головний редактор порталу BiznesAlert.pl.

За словами Войцєха Якубіка, енергетична політика, політика щодо Росії не залежить від господаря Білого дому, але від того, як поводиться Росія, а росіяни не змінили своєї поведінки.

«Вони надалі окупують Крим, надалі здійснюють ворожу діяльність для збільшення впливів у Центрально-Східній Європі, зокрема з використанням енергетичних інструментів на чолі з газовою зброєю», – сказав Войцєх Якубюік, додавши, що найкращим прикладом цього є проєкт Nord Stream 2.

IAR/Т.А.