Екзит-поли: Анджей Дуда - 50,4% голосів, Рафал Тшасковський — 49,6%

Екзит-поли: Анджей Дуда – 50,4% голосів, Рафал Тшасковський — 49,6%

Явка у другому турі президентських виборів у Польщі склала 68,9%. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Чинний президент Анджей Дуда з дружиною та донькою. 12 липня 2020 р. PAP/Leszek Szymański

За даними опитування екзит-полу, проведеного центром IPSOS на замовлення телеканалів TVN, Polsat, TVP, у другому турі президентських виборів в Польщі, який відбувся 12 липня 2020 року, чинний президент Анджей Дуда переміг з результатом 50,4%. Його контркандидат Рафал Тшасковський отримав 49,6%. Похибка опитування IPSOS становить 2%. 

Як наголошують представники центру опитування суспільної думки IPSOS, поки що рано однозначно вказувати переможця президентських виборів у Польщі 2020 року.

Явка виборців становила 68,9%.

Після оголошення результатів екзит-полу Анджей Дуда вигукнув “Хай живе Польща! Перемогти при явці майже 70% – це серйозна справа!”. Чинний президент привітав Рафала Тшасковського із добрим результатом і запросив його ще сьогодні до Президентського палацу, щоби потиснути один одному руки і так завершити виборчу кампанію. 

Мер Варшави, кандидат від Громадянської коаліції Рафал Тшасковський. 12 липня 2020 р.

Зі свого боку, Рафал Тшасковський подякував Анджею Дуді за кампанію і запевнив: “Ми переможемо! Вистачить порахувати голоси. Я абсолютно переконаний, що ми переможемо після того, як підрахуємо всі голоси”.

Нагадаємо, у першому турі президентських виборів у Польщі чинний президент Анджей Дуда, який має підтримку партії Право і справедливість, отримав 43,5% голосів, тоді як кандидат від Громадянської коаліції Рафал Тшасковський – 30,46%.

PAP/Я.С.