Емоції та штовханина. В «уженді» ледь не побилися через «білети» на карту побуту (відео)

Емоції та штовханина. В «уженді» ледь не побилися через «білети» на карту побуту (відео)

Вчора, у воєводській адміністрації Нижньої Сілезії ледь не дійшло до бійки, через електронну чергу на донесення документів інспектору в справі отримання карти побиту. Люди зробили зауваження дівчині, яка представляє одну з фірм, що займається легалізацію перебування іноземців, за велику кількість побраних білетів. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Тема легалізації перебування у Польщі дуже болюча для сотні тисяч українців, які проживають в РП. Найбільшою проблемою є надто довгий час очікування на рішення про видачу карти побуту. Тим більше у Нижній Сілезії, де тільки офіційна статистика говорить про середній час очікування на карту – майже рік. І це найгірший результат серед всіх воєводств Польщі.

Додатковою проблемою у Нижній Сілезії є сама процедура реєстрації на складання документів та в цілому електронна черга. Щоб, наприклад, донести документи до своєї справи необхідно займати чергу біля 7-ої ранку. Хтось приходить під стіни воєводської адміністрації, ще раніше.

Вчора,24 жовтня, виникла сутичка між клієнтами воєводської адміністрації саме через електронну чергу. Дівчина, яка представляє одну з багатьох фірм, що займається легалізацією перебування брала велику кількість білетів на різні послуги. Люди, які чекали своєї черги, та непокоячись, що їм не вистачить талонів, кілька разів звернули увагу дівчини, щоб вона залишила і їм можливість скласти документи. Двоє громадян України фізично почали блокувати їй можливість брати талони на послуги, відштовхуючи дівчину від «білетомату» . У відповідь дівчина почала вживати нецензурну лексику.

Все це записувалось на камеру, а відео пізніше було опубліковано у одній із груп у соціальній мережі, що викликало бурхливу реакцію в коментарях.

На місце події представниками фірми була викликана поліція. Поліцейські в «уженді» знайшли одного з двох чоловіків, взяли його пояснення, та запропонували написати заяву у комісаріаті поліції Вроцлав-Старє місто. Що і було зроблено. Всього було два звернення одне від співробітниці фірми, яка фігурує у відео, друге – безпосередньо від фірми.

Ситуацію зі своїм працівником прокоментувала на своїх сторінці прокоментувала фірма, повідомивши, що дівчина є довіреною особою кількох іноземців, і представляє їх інтереси у воєводській адміністрації у справах карт побиту. Через вимогу працівників DUW – 1 білет – 1 справа, на кожну людину для подачі документів необхідно мати окремий білет. Саме тому, дівчина мала брати так багато білетів.

Особам, які виклали відео в соціальній мережі інкримінується порушення статті кримінального кодексу – порушення тілесної недоторканності, наклеп, та порушення прав пов’язаних з публікацією зображення без згоди людини. Звинуваченнями які підпадають під кримінальну відповідальність займатиметься прокуратура.

Як розповідає автор відео Олег Покотило, цим відео сказано все і показано, як все відбувається насправді. Олег обурюється, перед ними стояла дівчина, яка набирала біля 30, або навіть більше білетів на подачу документів. В свою чергу, люди які чекають у черзі, могли залишитися без необхідних їм білетів.

Зробивши зауваження дівчині, та почавши записувати її на мобільний телефон отримав у свій адрес нецензурну лайку у публічному місці. Він звертає увагу, що хлопець який чекав у черзі перед ним, не застосовуючи фізичної сили відтіснив працівницю тієї фірми, а на відео, за його словами видно, що першою б’є по руці власне працівниця тієї фірми.

Олег говорить, що в той день також потребував білет на донесення документів у справі своєї родини, і за якісь 10 хвилин після відкриття дверей воєводської адміністрації, та після цієї дівчини він вже був у черзі 98-й!.

На сьогодні він не отримував жодної офіційної інформації по вчорашньому інциденту. З ним також не зв’язувались представники другої сторони, яка брала участь у штовханині. Окрім цього Олег запросив до публічної розмови та діалогу представників фірми, небайдужих громадян які стикаються з подібними ситуаціями.

На момент публікації портал in Poland звернувся за коментарями по подіям у воєводській адміністрації у Нижній Сілезії до комендатури поліції у Вроцлаві, але відповіді від них ще не має. Отримавши відповідь, ми обов’язково опублікуємо її.

Наш портал слідкує за цією ситуацією.