Фермер в Польщі має викинути понад тисячу тонн буряків, бо ті виросли… криві

Фермер в Польщі має викинути понад тисячу тонн буряків, бо ті виросли… криві

Фермер з 20-річним досвідом роботи повинен викинути понад тисячу тонн буряка, який виріс кривої форми, у формі знаків запитання, а не рівним, як цього вимагають польські норми. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Польський фермер Мечислав Міщак та його сусіди з Лодзинського воєводства, які також займаються вирощуванням сільськогосподарських культур, виростили понад 1 тис. тонн підковоподібних буряків, тоді як товарні коренеплоди мають бути довгастими.

Чоловік вже подав скаргу до виробника насіння (його імпортували від авторитетної нідерландської компанії), але його представник гарантує відсутність підстав для його розгляду. Про цю справу повідомило видання “Polsat News”.

Чоловік має близько 50 гектарів землі, цього року він зосередився на вирощуванні буряків. Він обрав насіння з Нідерландів та сподівався, що вирощуватиме гарні овочі. На жаль, замість довгастого буряка виріс геть кривий. Загалом понад тисячу тонн.

— Насіння — це 1 відсоток від понесених витрат. Я заплатив 20 000 злотих за обприскування, а енергія та полив — ще двадцять тисяч. Чотири людини за півтора місяці просто копали та сортували рослини. Загалом сума коштів, яку я витратив, складе близько 150 000 злотих, — каже пан Мечислав.

— Все доведеться викинути. Я просто нічого не зароблю цього року. Навесні буде проблема виходу на поле. Для початку робіт потрібно мати хоча б 100 000 злотих, — робить висновок фермер.

До слова, вирощений буряк він не зможе продати, адже фірми хочуть купувати лише гарні овочі подовгастої або круглої форми.