Фінансова допомога для підприємців в Польщі, які підтримують біженців
Фото ілюстративне. Автор: Mario Gogh з unsplash

Фінансова допомога для підприємців в Польщі, які підтримують біженців

Компанія NESsT оголошує набір заявок на фінансову підтримку для підприємств, які працюють з біженцями та іншими вразливими групами населення в Польщі та Румунії. Метою ініціативи є створення 2 000 робочих місць і покращення умов життя близько 5 000 біженців. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на “Наш Вибір”.

Компанія NESsT у співробітництві з IKEA Social Entrepreneurship та фондом Cisco виступили з ініціативою фінансової та фахової підтримки підприємств, які вже надають або тільки планують надавати довготермінову підтримку біженцям на ринку праці. В таку підтримку можуть входити професійні тренінги, достойні вакансії або додаткові послуги (наприклад, психологічна допомога, навчання мови, допомога в оформленні дозволів на роботу та залагодженні інших формальностей, опіка над дітьми, надання необхідного для роботи та навчання обладнання тощо).

Що пропонують?

  • Від 35 до 75 тисяч євро у формі довгострокових безвідсоткових кредитів для фінансування розвитку бізнесу, зокрема, для інвестицій як в основний, так і оборотний капітал;
  • Від 10 до 20 тисяч євро у вигляді дотацій на фінансування стипендій для підтримки біженців – витрати на психологічну допомогу, мовні курси, догляд за дітьми, закупівлю техніки тощо.

Підприємства мають змогу отримати як кредит або дотації, так і обидва варіанти фінансової підтримки, в залежності від своїх потреб та потенціалу. Отримані кошти можна спрямувати на підлаштування існуючого бізнесу для працевлаштування біженців, створення нового напряму в бізнесі і працевлаштування там біженців, валідацію бізнес-моделі, покращення послуг та продуктів тощо.

Додатково, крім фінансової підтримки, підприємства отримають:

  • менторську підтримку та тренінги від експертів IKEA, Cisco та NESsT;
  • доступ до курсів з продажу, маркетингу, розробки бренду тощо;
  • підтримка у промоції та просуванні власного продукту. 

Хто може подати заявку?

Проєкт призначений для підприємств, що проводять свою діяльність на території Польщі або Румунії та розширюють свою діяльність, щоб мати можливість запевнити гідні місця праці для біженців та інших вразливих груп населення. Підприємці повинні продемонструвати, що вони мають потенціал для сталого розвитку свого бізнесу, одночасно створюючи робочі місця.

Під час розгляду заявок пріоритет буде надаватись фірмам, які:

  • мають бажаний рівень річного доходу від продажів понад 75 тисяч євро;
  • мають можливість створити понад 100 робочих місць протягом наступних п’яти років шляхом безпосереднього працевлаштування біженців, залучення їх до пошуку роботи на відкритому ринку або включення їх до мережі постачальників;
  • вже мають досвід у створенні робочих місць принаймні для 50 осіб з вразливих груп населення (мігранти та біженці, молодь з групи ризику, особи з інвалідністю, представники національних меншин);
  • у своїй роботі впроваджують екологічну політику;
  • мають можливість збільшити свої доходи протягом наступних 1-2 років;
  • працюють в наступних секторах: IT, транспорт, логістика, догляд за дітьми та особами похилого віку, харчова промисловість.

Підприємство, яке планує подати заявку на отримання дофінансування повинно мати сталу компетентну управлінську команду (2-4 людини), яка працює разом понад 2 роки. Команда повина також мати розроблені та перевірені практики управління бізнесом. Переваги надаються командам, у складі яких є жінки та представники вразливих категорій населення. Вітається також знання членами колективу англійської мови.

Як подати заявку?

  1. Заповнити онлайн-заявку. Доступна за посиланням.
  2. Підготувати 3-хвилинне відео-презентацію проєкту, на який хочете отримати фінансуванн. Ролик необхідно завантажити на Youtube, а посилання на нього розмістити у заявці.

Дедлайн подачі заявок – 23 вересня. 

Більше інформації про проєкт за посиланням.

А.В.