Фірми, які через коронавірус опинилися в складній ситуації, отримають допомогу
Варшава – 27.10.2020р – прем’єр-міністр Матеуш Моравєцький оголошує про допомогу для підприємців, які постраждали від пандемії коронавірусу PAP/Marcin Obara

Фірми, які через коронавірус опинилися в складній ситуації, отримають допомогу

Буде надана додаткова допомога компаніям, які опинилися у важкій ситуації через нові правила безпеки здоров’я. Надання допомоги передбачає проєкт поправки до закону про COVID-19, внесений уночі депутатами від Права і справедливості. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Проєкт, серед іншого, запроваджує одноразову фінансову допомогу для підприємців, які працюють у таких галузях: громадське харчування, фітнес, торгівля, естрада, кіно, розваги та відпочинок, фотографія та фізіотерапія. Вони зможуть отримати допомогу за умови, що їх дохід був щонайменше на 40 відсотків нижчим, ніж у жовтні та листопаді минулого року.

Поправка також вводить звільнення від внесків на соціальне та медичне страхування, Фонд праці, Фонд солідарності, Фонд гарантованих виплат працівникам та Пенсійний фонд.

Звільнення стосується внесків за листопад, але Рада міністрів зможе продовжити цей термін, якщо ситуація цього вимагатиме, а фінанси державного бюджету на це дозволять.

IAR/Л.І.