Глава МЗС Польщі обговорив з очільником НАТО зміцнення східного флангу
http://gordonua.com/img/article/1833/60_tn.jpg

Глава МЗС Польщі обговорив з очільником НАТО зміцнення східного флангу

У понеділок 22 січня міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович розмовляв з очільником НАТО Єнсом Столтенберґом. Політики обговорили стан реалізації постанов варшавського саміту НАТО, який відбувся в липні 2016 року. Зустріч відбулася в штаб-квартирі Північноатлантичного альянсу в Брюсселі. Про це повідомляє Upmp.news із посиланням на Польське радіо.

Йдеться про рішення розмістити в Польщі, Естонії, Литві та Латвії чотири батальйони НАТО. У складі кожного з батальйонів – тисяча солдатів. «Їх сприймають в Альянсі як ключові та історичні для того, щоб гарантувати безпеку регіону Центрально-Східної Європи. Ми розмовляли про поглиблення цих рішень», – сказав міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович. Глава польського зовнішньополітичного відомства додав, що на понеділковій зустрічі не обговорено найновіших ідей, які стосуються реформи командної структури НАТО. Як пояснили представники Альянсу, керівник НАТО та міністр закордонних справ не прийматимуть рішень у цій справі. Наступного місяця над реформою працюватимуть міністри оборони натівських країн, а про розміщення нових командних центрів вирішать очільники держав на саміті в липні.

Будуть створені два головні командування – атлантичне, яке відповідатиме за морську безпеку, та логістичне, що займатиметься переміщенням військових сил у Європі – це пов’язане з укріпленням східного флангу. Одне з оперативних командувань, так зване армійське, готова прийняти Польща.