Голова БНБ: ЗМІ потрібно пропустити на кордон з Білоруссю
Голова Бюро національної безпеки Польщі Павел Сольох Polskie Radio

Голова БНБ: ЗМІ потрібно пропустити на кордон з Білоруссю

Голова Бюро національної безпеки Павел Сольох вважає, що конфлікт на кордоні значною мірою розігрується в медіасфері, тому журналістів треба пропустити на кордон. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Голова Бюро національної безпеки Павел Сольох заявив, що, на його думку, ЗМІ потрібно пропустити на кордон із Білоруссю. В ефірі Польського радіо міністр зазначив, що важливу роль у боротьбі з пропагандою Аляксандра Лукашенки відіграють журналісти. Павел Сольох також звернув увагу на вчорашні дебати в Сеймі, які, на його думку, доводять, що домовленість щодо цього питання є можлива.

«Узгодження вчорашніх політичних дебатів є додатковим аргументом того, що ми можемо знайти якусь формулу присутності ЗМІ на кордоні за умови відповідальної поведінки ЗМІ», – заявив голова БНБ.

Павел Сольох додав, що конфлікт на кордоні значною мірою розігрується в медіасфері. «Це боротьба за обізнаність громадськості, і ЗМІ відіграють важливу роль, можливо, навіть ключову», – сказав міністр.

У вівторок у Сеймі уряд представив інформацію про наростання кризи на східному кордоні країни. Білоруські служби вже кілька днів збирають на кордоні велику кількість нелегальних мігрантів. Через цю кризу уряд ввів надзвичайний стан у прикордонних місцевостях Підляського та Люблінського воєводств. В умовах надзвичайного стану, треті особи, у тому числі журналісти, не допускаються на цю територію.

IAR/Л.І.