Голова Бюро нацбезпеки Польщі: Розмова Байден-Путін не дала рішень щодо України
Голова Бюро національної безпеки Польщі Павел Сольох Polskie Radio

Голова Бюро нацбезпеки Польщі: Розмова Байден-Путін не дала рішень щодо України

Павел Сольох зазначив, що у розмові з Путіним президент Байден не погодився на вимогу Росії дати гарантії, що Україна не вступить до НАТО. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Розмова президентів США та Росії Джо Байдена та Владіміра Путіна не дала рішень щодо України, – заявив глава Бюро національної безпеки Павел Сольох в ефірі Польського радіо.

Політик наголосив, що захист суверенітету України в інтересах Польщі та інших країн. Немає жодних ознак того, що уряд США дотримується іншої думки. Павел Сольох зазначив, що президент Байден не погодився на вимогу Росії дати гарантії, що Україна не вступить до НАТО.

«Ми знали раніше, і добре, що це було публічно підтверджено президентом США, що не буде жодного акту, який гарантує Росії, що Україна колись не стане членом НАТО, тому що це вирішують самі союзники, і відповідна країна», – зазначив керівник Нацбюро безпеки.

Павел Сольох наголосив, що у розмові 7 грудня порушували питання про санкції, які можуть бути запроваджені проти Росії, якщо вона вторгнеться в Україну. Американський президент також заявив, що його країна готова до запитів про збільшення присутності США в країнах східного флангу НАТО.

IAR/Л.І.