Голова МЗС Польщі візьме участь у зустрічі Люблінського трикутника
Люблін 28.07.2020 р. перша зустріч у форматі Люблінського трикутника. Міністри закордонних справ Польщі – Яцек Чапутович (по центру), України – Дмитро Кулеба (праворуч) та Литви – Лінас Лінкявічюс (ліворуч) Sebastian Indra / MSZ / twitter.com

Голова МЗС Польщі візьме участь у зустрічі Люблінського трикутника

Чільники МЗС Польщі, України та Литви на зустрічі, що відбудеться у п’ятницю, мають обговорити форму майбутньої співпраці у форматі Трикутника та актуальні політично-соціальні проблеми. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Голова Міністерства закордонних справ Польщі Збіґнев Рау візьме участь у відеоконференції так званого Люблінського трикутника. Друга міністерська сесія Люблінського трикутника у форматі відеоконференції відбудеться в п’ятницю, повідомляє МЗС.

Темою зустрічі з очільниками Міністерства закордонних справ України та Литви є форми майбутньої співпраці, ситуація у Білорусі та кампанія вакцинації проти COVID-19.

Господарем зустрічі буде Україна, яку представлятиме міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. З польської сторони зустріч очолюватиме міністр Збіґнев Рау. Головного дипломата Польщі супроводжуватиме національний координатор Трикутника, заступник державного секретаря Міністерства закордонних справ Марцін Пшидач. Литовську делегацію очолюватиме міністр Ґабріеліус Ландсбергіс.

Керівники Міністерства закордонних справ Польщі, України та Литви мають обговорити форму майбутньої співпраці в цьому форматі та актуальні політично-соціальні проблеми. Серед тем також будуть: ситуація в Білорусі, кампанія вакцинації проти COVID-19, дезінформація та гібридні загрози Росії, Центрально-Східна Європа щодо нової адміністрації у США та Кримська платформа.

Люблінський трикутник — це тристоронній формат співпраці Польщі, Литви та України в політичному, економічному, культурному та соціальному вимірах.

PAP/Л.І.